Játékos fejlődés

Mozgásfejlesztés Beszédindítás Korrepetálás Felmérés, diagnosztika Iskolaérettségi vizsgálat

Gyermekszárny

Ezt a fura szóképet választottam fejlesztő központom nevének. Gyermek, mert segítséget szeretnék nyújtani azoknak a gyermekeknek, akiknek fejlődési elakadásait szüleik aggódva nézik, és szárny, mert remélhetőleg a szárnyalásra adok lehetőséget nekik a terápia elvégzésével a jó óvodai és iskolai beválás érdekében.

Minden gyermek más ütemben fejlődik. Ezzel talán a szülők többsége egyetért, de amint szembesülnek az óvodai és iskolai elvárások rengetegével, melybe gyermekük nem, vagy csak részben illeszkedik bele, azonnal elbizonytalanodnak, kétségbe esnek és segítségért kiáltanak.

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani a mozgásfejlesztésen és egyéb foglalkozásokon keresztül, hogy gyermekükből álmaik sikeres felnőttje váljon.

,,A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” (Johann Wolfgang von Goethe)

ÜDVÖZLÖM

Gregersen-Labossa Ágnes vagyok

25 éves pedagógiai pályafutásom során sokféle gyermekkel találkoztam, de az érdeklődésem középpontjában leginkább azok a gyerekek álltak, akik különlegesebb bánásmódot igényeltek. Ezért fordultam a fejlesztő pedagógia irányába is, majd a mozgásterápiák keltették fel az érdeklődésemet. Először Alapozó, majd TSMT terapeuta lettem.

Nagyon fontosnak tartom a mozgást, mert egy jól tervezett és rendszeresen végzett mozgássorral az idegrendszert stimulálva, beindíthatjuk az érési folyamatokat, és olyan jó szerveződések kialakulását segítjük, ami a gyermek esetlegesen elmaradt, lassabb fejlődését a megfelelő irányba tereli.