Játékos fejlődés

Gyermekszárny

Ezt a fura szóképet választottam fejlesztő központom nevének. Gyermek, mert segítséget szeretnék nyújtani azoknak a gyermekeknek, akiknek fejlődési elakadásait szüleik aggódva nézik, és szárny, mert remélhetőleg a szárnyalásra adok lehetőséget nekik a terápia elvégzésével a jó óvodai és iskolai beválás érdekében.

Minden gyermek más ütemben fejlődik. Ezzel talán a szülők többsége egyetért, de amint szembesülnek az óvodai és iskolai elvárások rengetegével, melybe gyermekük nem, vagy csak részben illeszkedik bele, azonnal elbizonytalanodnak, kétségbe esnek és segítségért kiáltanak.

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani a mozgásfejlesztésen és egyéb foglalkozásokon keresztül, hogy gyermekükből álmaik sikeres felnőttje váljon.

Kedves Érdeklődő!

Gregersen-Labossa Ágnes vagyok...

25 éves pedagógiai pályafutásom során sokféle gyermekkel találkoztam, de az érdeklődésem középpontjában leginkább azok a gyerekek álltak, akik különlegesebb bánásmódot igényeltek. Ezért fordultam a fejlesztő pedagógia irányába is, majd a mozgásterápiák keltették fel az érdeklődésemet. Először Alapozó, majd TSMT terapeuta lettem. Nagyon fontosnak tartom a mozgást, mert egy jól tervezett és rendszeresen végzett mozgássorral az idegrendszert stimulálva, beindíthatjuk az érési folyamatokat, és olyan jó szerveződések kialakulását segítjük, ami a gyermek esetlegesen elmaradt, lassabb fejlődését a megfelelő irányba tereli.

2004 óta dolgozom fejlesztő pedagógus, majd mozgásterapeutaként. Dolgoztam óvodában is, ahol iskolára készülő ovisok mozgásfejlesztésesét végeztem, majd 2007 óta Szombathelyen a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI egyházi intézményben tanítottam és közben iskolai keretek között segítettem az odajáró SNI-s illetve tanulási és viselkedészavaros gyerekek fejlődését mozgásfejlesztéssel.

,,A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” (Johann Wolfgang von Goethe)

IMG_1995

2020 augusztusában családommal Budapestre költöztem, és úgy döntöttem, hogy a tanítást háttérbe szorítva csak a mozgásfejlesztésre koncentrálok. Budapesten és Szombathelyen is várom azokat a családokat, gyerekeket, 3 hónapostól 11 éves korig, akiknél a szülő gyermeke fejlődésében elakadást érzékelve segítségért kiált. Szívesen segítek, hiszen
keresztyén emberként kötelességemnek is érzem, hogy a hozzám forduló és gyermekükért aggódó szülőknek kiutat, megoldást, bíztatást adjak a jövőre nézve.

Kérdés esetén keress bizalommal!

Rólam mondták

"Ági az elsős fiam fejlesztője. Beszédfogyatékossággal küzdő gyermekemnek az új elvárások nehézségeket okoztak, de a fejlesztő torna hatékony segítséget nyújt az iskolai helyzetekhez. A fiam pár hónap közös munka után képessé vált az egész napos koncentrációra. Sokkal tovább kitart a feladathelyzekben. A tanítási órák alatt nem fárad el, tudja tartani a figyelmét. Az elakadásai ritkultak. Az év eleji koncentrációs fejletlensége miatt sokszor elvesztette a fonalat a tanórákon, de ez a félév végére szinte teljesen megszűnt".
Rákos-Stercz Mónika
"Elsős és másodikos lányom is Ágihoz jár fejlesztő foglalkozásra. Mindketten imádják őt és a közös munkát egyaránt. Alapvetően koncentrálási, figyelemtartási, betűtévesztéses gondokkal indultunk. A folyamatos munka látható eredményeket hozott. Ez főként a másodikos lányomnál érezhető, aki régebben látogatja a foglalkozásokat. A betűtévesztés ma már alig-alig fordul elő, figyelme tartósabb, koncentráltabb. Kisebbik lányom esetén is, aki inkább figyelni problémákkal küzd, fejlődés mutatkozik a feladattartás terén".
Nagy-Brozsek Andrea