Felmérés- diagnosztika

LongiKid©- neuro-szenzomotoros szemléletű Longitudinális Komplex Vizsgálat

3 hótól 11 éves korig felvehető neuro-szenzomotoros teszt, amely során sor kerül mozgásos, kognitív, figyelmi képességek feltárására, illetve kiterjed tartás- izomtónus és visus vizsgálatára is.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki a megjelölt korosztályon belül van, hiszen ezzel a vizsgálati módszerrel a lehető leghamarabb be lehet azonosítani az eltérő fejlődést, és viselkedést mutató gyermekek tüneteit. Legyen az lassú mozgásfejlődésű csecsemő, vagy szabályokat, monotóniát nem tűrő óvodás, vagy részképesség problémákat maguk előtt görgető iskolás.

Állapot- és mozgásvizsgálat (ÁMV)

5- 7 éves korban felvehető teszt, amely képet ad a gyermek idegrendszeri érettségéről, mozgásfejlettségéről, testvázlat- téri tájékozódásáról, taktilitásra adott reakcióiról és ritmus készségeiről.

Kinek ajánlom?

  • olyan óvodásoknak, akiknek szülei bizonytalanok abban, hogy gyermekük készen áll- e az iskolára
  • olyan ovisoknak, akik kisebb részképesség problémáit már jelezték az óvónénik (pl. finommotorika)
  • olyan első osztályos iskolásoknak, akiknek az iskolai beválás első néhány hónapja kudarcosan kezdődött

A célom az, hogy a LongiKid és ÁMV vizsgálatok segítségével a lehető legpontosabban beazonosíthatóak legyenek az eltérően fejlődő funkciók, amiből kiindulva egy jól felépített terápiával elkezdhessünk építkezni, és a fejlesztéssel a problémát vagy teljesen megszüntessük vagy tüneteket csökkentsük.

Minél hamarabb kerül sor egy gyermek vizsgálatára, minél hamarabb kerül fejlesztés alá, annál nagyobb eséllyel szűnnek meg a teljesen a részképesség zavarok.